Ev Temizliği

Ev temizliğini günlük ve daha kapsamlı olarak ikiye ayırabiliriz. Günlük temizlikte yerler silinir, ev havalandırılır ve eşyaların tozu alınır. Böylece ortamda oluşabilecek mikrop ve bakterilerin oluşumu da engellenmiş olur. Kirliliğin önlendiği temiz ve hijyenik bir ortamda yaşamak da kolaylaşacaktır. Kirli bir ev ortamı ise kişinin hem fiziksel hem de ruhsal sağlığını olumsuz olarak etkiler. Bu nedenle oldukça kolay ve basit olarak görülen ev temizliği, bilinçli ve titiz bir şekilde yapılmalıdır. Temizlik yaparken dikkat etmeniz gereken diğer bir nokta da, temizlik yapacağınız malzemelerin de temiz olması gerektiğidir. Cam sileceğiniz bez, yer sileceğiniz bez ve eşyaların tozunu alacağınız bezler ayrı olmalıdır.

Ev temizliğinde sıklıkla kullandığınız cam ve yer bezleri, süpürge, haşerelerle mücadele ürünlerini doğru bir şekilde tercih etmelisiniz. Ayrıca temizlik ürünlerinin de kaliteli ve fazla kimyasal içermemelerine de özen gösterin. Ev temizliği görünenden çok daha önemlidir. Ortalama 4 kişinin yaşadığı bir evin düzenli olarak her gün temizlenmesi ve havalandırılması gerekmektedir.

Birçok kişi tarafından basit ve kolay olarak görülen ev temizliği oldukça önemlidir. Araştırmalara göre %32 kadın ev temizliği sırasını doğru ve bilinçli olarak yaparken, kadınların %68’i temizlik sırasını ve şartlarını doğru olarak yerine getirmemektedir. Ufak gibi detayların aslında ne kadar önemli olduğunu bilmelisiniz. Örneğin kirlenmiş toz bezlerini temizlemeden depolamak, ya da yer sildiğiniz bezleri iş bittikten sonra deterjanlı su ile yıkamamak sağlığınız açısından oldukça tehlikelidir.